Tennisclub TC Bocholt vzw werd opgericht in 1992. De club biedt de mogelijkheid tot (tennis) ontspanning voor zowel jong als oud, en dit zowel op een recreatieve als op een competitieve manier. De club is van een kleine 100 leden in 1992 sterk gegroeid en telt momenteel meer dan 500 leden. De club groeit de laatste jaren erg snel. Dit zorgt ervoor dat er altijd een leuke ambiance aanwezig is zowel naast als op het tennisveld.

De club beschikt vanaf 1 april 2011 over een splinternieuwe accommodatie aan de Damburg.

Onze leden kunnen in de zomerperiode dagelijks gebruik maken van de 6 verlichte buitenterreinen, een midi terrein, 21m terrein en een tennismuur. In de winterperiode hebben we 6 verwarmde binnenterreinen ter beschikking. Het clubhuis beschikt over een gezellige cafetaria,  een vergaderruimte, ruime kleedkamers, uitgebreide keuken (op verzoek) enz... Kortom niet alleen een toffe omgeving voor de tennissers onder ons, maar tevens ook voor de voorbijkomende fietsers en wandelaars. Onze accommodatie voldoet aan alle brand- en ventilatienormen en aan de allerlaatste normen op gebied van toegankelijkheid. Rolstoelpatiënten hebben probleemloos toegang tot de cafetaria, toilet en de tennishal.

Onze programma’s en activiteiten hebben als doel de leden zowel op als naast het veld op een gezellige manier samen te brengen. Tennis is een sport die door alle leeftijden kan beoefend worden, zowel competitief als recreatief. Tennis: de mooiste sport ter wereld!

Voor de kinderen binnen de Kidstennis  zijn er wekelijks tennislessen in de zomer en de winter. Momenteel geven we les aan een 180-tal jeugdspelers door gediplomeerde tennistrainers. Vanaf 2005 tot heden zijn we jaarlijks gelauwerd door Tennis Vlaanderen (voormalige VTV) tot Jeugdvriendelijke Tennisclub. In 2011, 2012 en 2013 is TC Bocholt verkozen tot erkende Kidstennisschool, een erkenning die maar is weggelegd voor een beperkt aantal clubs in heel Vlaanderen! Ons jeugdbestuur en jeugdtrainers verrichten hier uitstekend werk.

Voor de volwassenen is er de mogelijkheid tot het volgen van tennislessen en zijn er diverse georganiseerde tennisactiviteiten. Als club trachten we aan zowel de beginnende als de gevorderde tennisspeler de mogelijkheid bieden om te tennissen. Deze mogelijkheid bestaat uit het volgen van lessenreeksen (winter en zomer), deelname aan interclubcompetitie en diverse tornooien. Zo zijn er in het voorjaar voor iedereen die wil meespelen de interclubwedstrijden, begin juli de Jean Peeters Cup, begin augustus de tweejaarlijkse Sezoenscup en in september ons sterk bezet clubtornooi.

Als hoogtepunt van het seizoen organiseren we ons Open Tornooi en dit de laatste week van mei en de eerste week van juni. Dan duelleren er ruim 600 tennissers zowel van onze eigen club als van diverse omliggende clubs voor de tornooizege. Er worden reeksen georganiseerd voor jeugd, mannen en vrouwen. Al deze spelers, supporters en sympathisanten zorgen ervoor dat we op de club een 2500 tal personen gedurende deze 2 weken mogen verwelkomen!

U leest: TC Bocholt is een bruisende tennisclub!!

i love tennis