De jaarlijkse interclub is een activiteit voor de meer competitief ingestelde spelers. De ontmoetingen vinden wekelijks plaats in de maanden april, mei en juni. Word je met je ploeg in jouw reeks Limburgs kampioen, dan volgen er nog nationale eindrondes in september. In april en mei kan het dan ook wel eens behoorlijk druk worden op de club, zowel op weekdagen als tijdens het weekend.

Interclub 2024

Herbekijk hier nog eens de presentaties van ons infomoment over de wijzigingen in de interclub vanaf 2024:
Jeugd IC
Volwassenen IC

Interclub reglement 2024 TC Bocholt

Voor een ploeg moeten er minimaal 5 spelers worden ingeschreven. Transfers moeten gebeuren vóór 31 januari.

Ploegen kopen alle kokers ballen die nodig zijn voor de thuiswedstrijden in de poules via TC Bocholt.

Deze kokers ballen worden betaald op de kapiteinsvergadering.

Een ploeg koopt 3 kokers per ontmoeting. Prijs per koker = 6 €

T.C. Bocholt zorgt dat alle kokers ballen die nodig zijn voor de thuiswedstrijden in de eindronde en stelt deze ter beschikking.

Overzicht, Ploeg van 4 spelers: – Bij 2 thuiswedstrijden in de voorronde: 2 x 3 kokers = 36 €

– Bij 3 thuiswedstrijden in de voorronde: 3 x 3 kokers = 54 €

Overzicht recreatie spelers: – Bij 2 thuiswedstrijden in de voorronde: 2 x 2 kokers = 24 €

– Bij 3 thuiswedstrijden in de voorronde: 3 x 2 kokers = 36 €

Minimaal 15 minuten als ploeg aanwezig zijn voor de aanvang van de ontmoeting. Vul ook voor de thuiswedstrijden het formulier ploegensamenstelling in. Communiceer tijdig het startuur en speeldag aan de tegenstander.

De Interclubleider beslist wie er waar gaat spelen. N.B.: Ploegen die zonder akkoord van de interclubleider binnen beginnen te spelen betalen hiervoor het normale tarief van 14 €/uur per begonnen wedstrijd.

Bij regenweer beslist de aanwezige interclubleider wanneer er binnen gespeeld wordt.

De recreatie ploegen spelen tussen 10.00 en 18.00 uur. Zij kunnen niet op woensdagmiddag spelen en moeten vrijdag om 13.00 uur starten. Indien zij niet op deze tijden kunnen spelen dienen zij aanwezig te zijn op de kapiteinsvergadering van weekdagen.

Eventuele boetes worden door de ploegen zelf betaald.

Het eten wat besteld is, wordt altijd betaald. Geef het aantal personen tijdig door aan de kantine-uitbater. Iedere ploeg helpt met opdienen en afruimen.

Tennis Vlaanderen heeft regels opgesteld voor het trakteren op eten:

o Elke thuisploeg moet eten voorzien. Alleen de spelers die op het ploegenformulier staan en effectief meegespeeld hebben, dient men te trakteren.

o Een ploeg moet maximaal 6 personen trakteren. Men mag natuurlijk ook de overige personen trakteren, maar maak hierover goede afspraken voor de ontmoeting begint.

Heb respect voor de interclubleiders. Zij zijn allen vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om deze job te doen. Denk positief mee.

Wil je interclub spelen betaal dan je lidgeld vóór 31 januari 2024.

Wij als interclubploeg gaan akkoord met de voorwaarden van het interclub reglement 2024.

Bekijk hier de reeksen van  de volwassenen.

Bekijk hier de reeksen bij de jeugd.

Aankoop ballen
Ploegen kopen alle kokers ballen die nodig zijn voor de thuiswedstrijden in de voorronde. Deze kokers ballen worden betaald op de kapiteinsvergadering.
T.C. Bocholt koopt alle kokers ballen die nodig zijn voor de thuiswedstrijden in de eindronde en stelt deze ter beschikking. (Moeten na de ontmoeting aan de interclubleider terug ingeleverd worden).
Prijs per koker = € 6 Een ploeg van 4 spelers koopt/krijgt 3 kokers per ontmoeting.
Overzicht
Ploeg van 4 spelers:
– Bij 2 thuiswedstrijden in de voorronde: 6 (2 x 3) kokers = € 36
– Bij 3 thuiswedstrijden in de voorronde: 9 (3 x 3) kokers = € 54
Recreatie dubbel:
– Bij 2 thuiswedstrijden in de voorronde: 4 (2 x 2) kokers = € 24
– Bij 3 thuiswedstrijden in de voorronde: 6 (3 x 2) kokers = € 36

Algemeen

Afspraken

  • Het kan nodig zijn om door de week zowel binnen als buiten te spelen. De ploeg die binnen speelt mag gratis spelen. Bij regenweer geeft deze ploeg 2 terreinen aan de ploeg die buiten speelt. Door afspraken met Kaulille kan het gebeuren dat we nog een derde ploeg hebben die gebruik maakt van de hal. De terreinverdeling zal op dat ogenblik door de aanwezige interclubleider gedaan worden. Denk positief mee.
  • Het is mogelijk dat de Meisjes 14 en 16 op zondag spelen.
  • Het is mogelijk dat de volwassenen op zaterdag later beginnen.

Kapiteins:

De kapiteins kennen de speeluren van hun ploeg voor de thuismatchen tot aan de start van het Open Tornooi. De ploegen die tijdens het Open Tornooi nog interclub spelen, krijgen zo’n 2 weken vooraf het tijdstip door van hun interclub-ontmoeting door de wedstrijdleiding. De kapitein verwittigt de tegenstanders minstens 1 week op voorhand en bestelt het eten eveneens 1 week vooraf bij de uitbater.

Inlichtingen interclub:

*Wees minstens 15 minuten op voorhand aanwezig voor het nodige papierwerk en om tijdig te beginnen.

*Vul het blanco formulier ploegensamenstelling op voorhand in en duid je spelers aan op de spelerslijst. Zorg dat al je spelers en reserves op de bijgevoegde spelerslijst staan. Noteer vooral het volgnummer, dat is handig voor de interclubleider bij het ingeven van de ploegen.

*Denk positief mee en help de interclubleider. Geef daarom dadelijk na het einde van de wedstrijd de uitslag door. Kom het uitslagenblad dadelijk na het einde van de dubbels tekenen.

*Bij het spelen in de hal, let dan op zuivere schoenen bij jezelf en tegenstander.

*Coaching is enkel toegelaten tijdens de rustperiode na elke set en ook tijdens elke kantwissel (uitgezonderd na het eerste spel in elke set en bij kantwissel in de tie-break). De coach dient vermeld te worden op het formulier ploegensamenstelling.

*Stimuleer bij alle teamspelers sportiviteit en het spelen volgens de reglementen.

image007